Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

Малка черна рокля

Малка черна рокля

Малка черна рокля 

 

Съществуват много различни варианти на малката черна рокля, а нови се появяват всеки ден. В гардероба на всяка жена присъства поне една черна рокля, към която посяга, когато се чуди какво да облече.  

Малката черна рокля се появява още през 20те години на 20 век. Създадена е от Коко Шанел и следва няколко правила:  акцентът пада върху талията,  задължително скрива коленете, няма никакви декорации, набори, или бродерии, най-добре е да се комбинира с малка клъч чантичка, не се комбинира с големи бижута, носи се с тънки черни чорапи и задължително със затворени обувки.  

Друг пример за малка черна рокля дава Живанши. Неговото творение също следва някои правила, противопоставящи се на тези на Шанел. Според Живанши малката черна рокля трябва да бъде не по-къса от коляното, но може да го разкрива деликатно, може да се носи както с черни, така и с бежови тънки чорапи, най-добре е да се комбинира с големи бижута, за добро допълнение към роклята се считат дамските ръкавици от еластичен плат, обувките трябва да са с остър връх.  Най-известният пример за малка черна рокля, изработена от Живанши дава Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“. Там тя я комбинира с ръкавици, островърхи обувки и голямо колие.  

Днес малката черна рокля е задължителна за всяка жена със своята практичност. Може да се комбинира по толкова много начини, че да изглежда като нов артикул всеки път, когато я носите. За по-ежедневен вид може да я комбинирате с дънково яке и кецове, за по-официален вид можете да сложите екстравагантно бижу и високи обувки, за работа може да я комбинирате със сако. В зависимост от вашите предпочитания можете да откривате нови и нови начини да я съчетаете с други дрехи и бижута.  

В онлайн бутик Jordannis ще намерите много предложения за малка черна рокля, всяко уникално по своему, позволяващо ви да показвате своята оригиналност в различни комбинации. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани